Yulaf Samanı Çayı

Yulaf Samanı güneşi yüksek miktarda seven bir tahıl ailesi ürünüdür. Kuzey Avrupa ve çevresindeki ılıman iklime yatkın olması ile bilinirken gölge ya da soğuk ortamlarda yetişemez, kurur. Aynı zamanda erezyon gibi doğal afetlerin önlenmesinde etkili olur.Hasattan sonra kurutulup ayıklanarak çay halinde tüketilebilir

İçerisinde protein, saponin, flavonoid, alkaloid, steroid yapıda olan bileşenler, B1 vitamini, B2 vitamini, D vitamini, E vitamini, karoten ve yağ içerir. Ayrıca kalsiyum, magnezyum ve demir gibi mineraller ile silikon ve potasyum gibi eser elementler içermektedir. Bu vitamin ve mineraller sayesinde özellikle güçlü saç, tırnak uzaması sağlanırken,Demir ve fosfor sayesinde iyi bir hafıza güçlendiricidir. Zeka gelişiminde üstün bir rol oynar. İskelet sistemindeki kemikleri sağlamlaştırır, aynı zamanda diş sağlığına yardımcı bir elementtir.

Sinirsel durumları düzenler, mod değişimlerinizi en aza indirir. B vitamini sayesinde anksiyete’ye (endişe) iyi gelir.
Vücudu rahatlattığı için spazm önler. Mide ve bağırsaklara yardımcı olarak mesane temizler, idrar söktürücü özelliği bulunduğu bilinir. Yatıştırıcı ve uyarıcı bir bitki olup afrodizyak etkisine de sahiptir. Cildin de kendisini yumuşatmasına yardım eder.

Kan şekerini düzenler, özellikle yüksek şekeri düşürmekte iyi olduğu bilinmektedir. Gluten içermez.

Yulaf Samanı Çayı Nasıl Hazırlanır?

Yulaf Samanı çayı yapabilmek için suyu bir cezve içerisinde kaynatın. İçerisine bir tutam Yulaf Samanı saplarını ekleyin ve üzerini kapakla kapayarak 10 dakika kadar demlenmeye bırakın. Demlenen Yulaf Samanı çayını süzerek bir su bardağı şeklinde tüketin.

Yulaf Samanı Kürleri

Hekiminizin önerdiği ilaçlarınız varsa mutlaka tüketümüne devam ediniz. Bu bitkiye karsı alerjiniz olup olmadığını test ediniz. Bu makalede bulunan kürler ancak yetişkinler içindir. Burada okuduğunuz bilgiler, yardımcı ve destekleyici olma amacı ile yazılmış yan alternatiflerdir. Hekiminize danışmadan buradaki bilgilerle kendi kendinize kesinlikle teşhis koymayın ve uygulamayın.


Kür 1 : Ala (vitiligo) hastalığına karşı
Üç tatlı kaşığı yulaf samanını önceden ocağa bırakıp kaynamaya başlayan bir litre suyun içerisine atınız. Bunun için içme suyu kullanmanızı öneririz çünkü su klorsuz olmalıdır. Cezve yerine ufak bir tencere kullanmanız daha iyi olur çünkü ağzını kapatarak kısık ateşe üç dakika daha kaynatıp yulaf samanının kendisini salmasını sağlayacaksınız.Altını kapatıp ılımaya bıraktığınız kürü süzünüz ve lekeli bölgelere pamuk yada bez ile tampon yaparak uygulayınız. Bu işlemi en az 5 dakika yapmalısınız. Tampon süresi dolduktan sonra ufak daireler halinde parmak uçlarınızı kullanarak lekeli bölgeye çok bastırmamak suretiyle masaj ovuşturup 5 dakika daha bekleyiniz. Bu işlemler tamamlandıktan sonra en az iki saat kadar ellerinizi yıkamayın. Lekeler silikleşene dek haftada iki üç defa yapabilirsiniz.
Yukarıda yazılan işlemleri uygulamadan önce ellerinizi ılık suda bir iki dakika güzelce yıkayınız her kür yapışınızda mutlaka yeni bir su hazırlayın önceden kaynattığınız yulaf samanı suyunu kullanmayınız. Kaynatılan kür kesinlikle 10 saat sonrasında asla kullanılmamalıdır.

Kür 2 : Bronşit ve bronşite bağlı nefes darlığına karşı
Çay kaşığı yulaf samanını zaten kaynamakta olan bir su bardağı klorsuz içme suyuna karıştırınız. Ağzını kapattığınız cezveyi 10 dakika daha kaynatmaya devam edip altını kapatınız ve soğuduktan sonra süzerek parçacıklardan arındırıp iç hafta boyunca haftada iki çay bardağı içiniz. Üç hafta sonrasında şikayetlerinizin devam etmesi karşısında devam edebilirsiniz. Her defasında taze tüketmelisiniz yoksa yan etkiler yaşamanız mümkündür. Asla 10 saatten fazla beklemiş yulaf samanı suyunu tüketmeyiniz.

Kür 3 : Alzheimer, KOAH ve anemiye karşı
Su bardağı kararınca klorsuz içme suyu kaynamaya başladığı sırada içerisine bir tatlı kaşığı yulaf samanı ilave ediniz. Ağzını kapatıp altını kıstıktan sonra yedi dakika daha kaynamaya bırakınız. Yedi dakika bittikten sonra hiç beklemeden ocaktan çekip güzelce süzünüz. Ilımaya bırakıp sakince yudum yudum içebilirsiniz. Bir ay boyunca bir gün durup bir gün tüketerek yudum halinde alınması önerilir. Sabah, öğle akşam yemeklerinden iki saat sonra içmeniz daha uygundur. Bir ay içerisinde bu hesapla toplamda on beş defa içilmiş olur. Bir ay tamamlandıktan sonra on beş gün kadar kesinlikle ara veriniz. Sonrasında aynı şekilde şikayet yoğunluğunuza göre kararınca devam edebilirsiniz. Kendi sağlığınız için lütfen ara vermeyi ihmal etmeyiniz.

Yulaf Samanı Çayı Yan Etkileri Nelerdir?

Fazla Yulaf Samanı çayı tüketimi durumunda baş ağrısı, baş dönmesi, uykusuzluk, düzensiz kalp atışları, kusma, ishal ve iştah kaybı gibi yan etkiler gözlemlenebilir. Bu belirtilerden herhangi biri yaşanırsa hemen içtiğiniz yulaf samanı çay miktarını azalttığınızdan emin olmalısınız.
Yulaf ununa alerjiniz varsa çaydan da bitkinin kürlerinden de olabildiğince uzak durmalısınız. Boğazda veya ağızda solunum zorluğu, döküntü, kaşıntı veya şişme gibi reaksiyonlara sebebiyet verebilir.

“Yulaf Samanı Çayı” üzerine bir yorum

Yorum yapın