Üzümün sağlığa faydaları arasında kabıza iyi gelmesi, sindirimi kolaylaştırması, yorgunluğa iyi gelmesi, böbrek rahatsızlıklarına iyi gelmesi, kataraktı önlemesi bulunmaktadır. Üzüm dünya üzerinde oldukça ünlü olan oldukça lezzetli bir meyvedir ve aynı zamanda A,C,B6 vitaminleri ve folat açısından oldukça zengin olduğu gibi, potasyum, kalsiyum, demir, fosfor, magnezyum ve selenyum gibi birçok önemli mineral açısından da oldukça zengindir.
Üzümün içerisinde oldukça güçlü antioksidan etkileri olan flavonoidler bulunmaktadır bu antioksidanlar da özgür radikallerin sebep olduğu zararı engeller ve aynı zamanda yaşlanma sürecini uzatır. Üzüm, içeriğindeki yüksek besinler sayesinde daha sağlıklı ve daha aktif bir hayat geçirmenin kaynağıdır.
Astım: Üzümler iyileştirici etkileri sayesinde astım tedavisinde kullanılabilir. Bunun yanında hidrasyon özelliği de fazladır ve bu sayede akciğerdeki nemi artırır ve astım krizlerinin azalmasına da yardımcı olur.
Kemik Sağlığı: Üzüm bakır, demir ve manganez gibi birçok mikro besinin kaynağıdır ve bu sayede de daha sağlıklı ve güçlü kemiklere sahip olmanıza yardımcı olur. Düzenli olarak üzüm tüketmek yaşlanmanın sebep olduğu kemik erimesi gibi rahatsızlıklardan uzak durmanıza yardımcı olabilir. Manganez vücut için oldukça önemli olan bir elementtir, protein metabolizmasından kolajen oluşmasına ve sinir sisteminin fonksiyonuna kadar da birçok önemli süreçte büyük bir yere sahiptir.
Kalp Hastalıkları: Üzüm vücuttaki nitrik oksit seviyesini dengeleyerek pıhtılaşmanın önüne geçer. Bu sayede de kalp krizi riskini hatırı sayılır derecede azaltmaktadır. Aynı zamanda üzümün içerisinde bulunan antioksidanlar kötü kolesterol seviyesini azaltmaktadır ve kötü kolesterolün koroner arteride birikerek kalp krizlerine sebep olmasını da engeller. Üzüm aynı zamanda rengini veren flavonoidler açısından da oldukça zengindir, flavonoidler ise aynı zamanda antioksidan görevine de sahiptirler.
Migren: Üzüm suyu migreni tedavi etmek için oldukça önemlidir. Günün erken saatlerinde içilmelidir ve içerisine su katılmamalıdır. İronik bir şekilde kırmızı şarabın migrene sebep olduğu söylenmektedir fakat üzüm suyu bu probleme çözüm üretir.
Kabızlık: Üzüm aktif bir şekilde kabızlığı önleyebilir ve tedavi etmede kullanılabilir. Üzümün içerisinde organik asitler, şeker ve selüloz olduğu için laxatif yiyecek sınıfına girerler. Aynı zamanda bağırsak ve mide kaslarını düzene sokarak kronik kabızlığın önüne de geçerler. Üzümün içerisinde çözünebilir fiberler bulunmaktadır, bunun anlamı da sindirim sisteminden geçerken yapılarının bozulmamasıdır. Her ne kadar genel olarak sindirim sistemine faydalı olsalar da eğer ishal probleminiz varsa bu problemi ortadan kaldırmak için üzüm kullanılmamalıdır.
Yorgunluk: Açık renkteki üzümler vücuttaki demir depolarına katkıda bulunur ve yorgunluğu engeller. Anemi birçok kişi için oldukça büyük bir problemdir, üzüm yiyerek vücudunuzdaki demir depolarını dolu tutabilir ve mineral dengesini koruyabilirsiniz. Demir eksikliği sizi ağırlaştırabilir ve demir vücut fonksiyonlarında önemli bir yere sahip olan bir mineral olduğu için zihniniz de normalde olduğu kadar açık olmaz demir eksikliği söz konusu olduğunda. Fakat koyu renkli üzümler demir depolarınızı doldurmak aksine vücudunuzdaki demir miktarını azaltır. Aynı zamanda üzüm suyu içmek enerjinizi anında yükseltir.
Diş sağlığı: Yakın zamanda yapılan bir araştırma kırmızı şarap ve üzüm özleri dişlerinizin sağlığına katkıda bulunduğunu ortaya çıkarmış.