Koşu Bandı Faydaları

Koşu Bandının Faydaları

Zayıflamak istiyorsunuz; ancak buna nereden başlayacağınızı bilemiyorsunuz. Koşu bantları işte bu noktada daha çok talep görmektedir. Zayıflamak söz konusu olduğunda koşu bandı ve yürüyüşün yeri tamamen ayrıdır.

 

Koşu Bantları Neden Gerekli?

  • Yoğun bir işte çalışıyorsanız ve yolda çok vakit geçiriyorsanız bu konuda yapmanız gereken bir hayli basit. Öncelikle koşu bandı almaya karar vermeniz gerekir.
  • Koşu bandını aldıktan sonra kendinize uygun bir program yapmalısınız. Tabi bunun için bir uzmandan yardım alabilirsiniz ya da internetteki çeşitli spor kanallarından destek alabilirsiniz.
  • Koşu bandını evde kullanmak başta size cazip gelse de sonraları durum farklı olabilir. Zira disiplinli bir şekilde çalışmanız önem taşımaktadır. Haftada beş gün koşu bandında geçireceğiniz zaman ile altı ayda forma girebilirsiniz.
  • Koşu bandında geçireceğiniz süre tamamen size bağlıdır. Bunun için hafif bir programla başlamanızda fayda var. Daha sonra programınızda çeşitli güncellemelere gidebilirsiniz.
  • Evde koşmak hem zamandan hem paradan tasarruf etmenizi sağlar. Spor salonları genelde yoğun iş tempolarında sadece para ödenen bir yer haline gelmiş durumda. O sebeple durumu buna gör değerlendirmenizde fayda var.

 

Koşu Bandı Faydaları

Dışarıda spor yapmaya ve spor alanlarında koşmaya zaman ayıramayanlar kişilerin, evde spor yapmalarını sağlayan Koşu bandının faydaları hakkında şu detayları sıralayabiliriz.

  1. Koşu bandında birçok kas çalışmaktadır. Düzenli koşu bandından egzersiz yaptığınızda; Kol, göğüs ve kalça kaslarınızın çalıştığını göreceksiniz.
  2. Yüksek miktarda kalori yaktığınız için koşarken bir yandan da kondisyonuzu dengelersiniz.
  3. Ter atımı ile yağlarınızın yakılmasını sağlar bu sayede kendinizi fit ve zinde hissedersiniz.
  4. Koşu bandı faydaları arasında en önemlisi stresi azaltmasıdır. Koşu bantları ile günlük stresinizi atar, daha mutlu olabilir ve kaslarınız çalıştığı için rahat bir uyku çekebilirsiniz.
  5. Ayrıca kalp krizi riski, kolesterol ve yüksek tansiyon riski de koşu bandı sayesinde azalır.

 

Koşu Bantları Eklemlere Zarar Veriyor mu?

Bazıları evet bazıları hayır diyerek yanıt verebiliriz. Esnek zeminli koşu bantları yani kantarlı olanlar dizlere dikkat edildiğinde zarar vermiyor. Fakat sert zeminli koşu bantlarından uzak durmanızda fayda vardır. Zira dizleriniz zamanla hasar görecek ve ağrılar sürekli nüksedecektir.

  1. Koşu Bandı Üzerinde Ayakkabısız Koşmayın: Evinizdeki koşu bantlarında çıplak ayak, terlik veya çorapla değil mutlaka spor ayakkabı ile çıkılmalıdır.
  2. Koşma Süresini Abartmayın: 2 günde 1 kez yarım saat yürümek veya koşmak yeterlidir. Fazlası dizlerinizi aşırı yük binmesine neden olur.
  3. Koşu Bandından Önce Isının: Koşu bantlarına çıktıktan sonra herhangi bir sakatlık oluşmaması için ısınma, esneme ve germe hareketleri uygulamalısınız.

 

Esnek Olmayan Koşu Bantlarının Zararları

  1. Ayak ve dizlerde sorunlar baş gösterir.
  2. Sırt bölgesinde ağrılar hissedilir.
  3. Kıkırdak ve bilek bölgesinde hasar meydana gelir.
  4. Kalçada rahatsızlıklar başlar.
  5. Omurilik ve kas rahatsızlıkları görülür.

“Koşu Bandı Faydaları” üzerine 5 yorum

  1. Koşu bandı yerine temiz havada yürüyüşe çıkmak insanın psikolojik yapısına daha elverişli olacaktır. Tabi fitness vb. sporla uğraşıyorsanız 15-20 dk koşmak vücudu tempoya sokmak için güzel bir yöntem bisikletle de desteklemek lâzım.

    Yanıtla
  2. Koşu bandı çok faydalı kulaklıktan müzik açıp hem koşu hemde keyifli vakit geçirmek mümkün evdede çalışılabilir kilodan şikayeti olan kişilerin tercih etmeleri lazım.

    Yanıtla
  3. Bisikletten sonra bence bu koşu bandı da çok faydalı olduğunu düşünüyorum ama bu yazı ile birlikte koşu bandının bisikletten daha önde olduğunu gördüm

    Yanıtla
  4. Ben bisiklet mi yoksa koşu bandı mı diye kara kara düşünüyordum sizin bu yazınızdan sonra koşu bandına karar verdim. Çok iyi bir şekilde stres atıyorum koşu bandında ayrıca koşu bandı zararlı diye çok şey okudum ancak bir kaç adımda zararlarını minimum’a indirebilirsiniz. Öncelikle ısının ardından kendinizi çok zorlamayın, amaç yorulmak değil düzen ve su atmak unutmayın.

    Yanıtla

Yorum yapın