Koruyucu maddelerden uzak, ek gıdaya başlamış bebeklerimize güvenle tüketecekleri keçiboynuzu unu nasıl yapılır? Keçiboynuzu kakaoyu andıran tadı ve doğal şeker içermesi ile bebeklerinize verebilecek kadar sağlıklı ve faydalıdır. Fakat toz haline getirilen keçiboynuzunun raf ömrünü uzatmak için tozun içine kimyasallar katılır. Bu da malumunuz sizin ve çocuklarınız için oldukça zararlıdır. En sağlıklı olanı keçiboynuzunu kendinizin un haline getirmesidir. Size evde keçiboynuzu tozu nasıl yapılır? tarif edeceğiz . Bu sayede hem daha ekonomik hemde daha sağlıklı bir un elde edeceksiniz. Bu arada Keçiboynuzu unu ve tozu ayni şeydir.
Ev Yapımı Keçiboynuzu Unu Nasıl yapılır?
- Güvenilir bir aktardan yada ağaçtan topladığınız keçiboynuzlarını suyla temizleyin.
- Keçiboynuzlarını boyuna ikiye ayırın ve tohumlarını çıkarın. Bu işlem biraz uzun sürebilir televizyon karşısında yapılması tavsiye edilir 🙂
- Baklaları ikiye bölüp tohumlarını ayıkladıktan sonra bir gece suda yumuşatın.
- Sonrasında bir fırın tepsisine baklaları yerleştirin. 3 saat kadar düşük ısıda fırında kurutun.
- Tamamen kuruduktan sonra mutfak robotundan geçirin.
- Mutfak robotunda ufalttığınız parçaları bir değirmenden geçirin ve toz heline getirin. Ufalttığınız keçiboynuzunu evde bulunan havan ile de öğütebilirsiniz.
- Bu tozu daha sonra bir elekten geçirerek. Büyük parçaları tekrar öğütün.
- Tebrikler biraz uğraşmış olsanız da son derece sağlıklı ev yapımı keçiboynuzu unu elde etmiş oldunuz. Keçiboynuzu tozunun evde nasıl yapıldığını öğrendiğinize göre bunu sürekli olarak tüketebilirsiniz ve çocuklarınıza güvenle verebilirsiniz afiyetler olsun.
Keçiboynuzu tozu ile keçiboynuzu unu aynı şeydir. Bu nedenle bu yazımız Keçiboynuzu tozu nasıl yapılır? tarifini de içermektedir.