Gülün güzellik için en erken kullanımlarından biri, antik Yunan ve Roma’da banyolarda parfüm olarak gül yaprağının kullanılmasıdır. Güle yüksek derecede önem vermişler ve ziyafet yerlerini gül yaprakları ile dekore etmişlerdir. Damıtılmış olarak da yüzyıllar boyunca kozmetik ürünlerine, ilaçlara ve şifalı bitki tedavilerine dahil edilmektedir. Gül esansı yağı, anti bakteriyel, mantar önleyici ve anti virüs özelliklere sahiptir. Ayrıca boğaz yanması, yüksek ateş ve öksürüğü dindirmek için de kullanılmaktadır.
Ayrıca gül suyunun sağlık ve güzellik açısından faydaları bilinmektedir. Gül suyunu, akneleri tedavi etmek için kullanabilir, boğaz yanışını hafifletmek için çayınıza ekleyebilir ve tabi ki banyoda kullanabilirsiniz.
Güzellik ürünleri, bir içerik olarak gülü de içermektedir. Organik güzellik ürünleri arasında gül suyu, gül özü, gül esansı yağı ve kuşburnu çekirdeği yağı vardır. Bu hoş kokulu çiçek, cildin gençleşmesi ve tazeliğini korumasında yardımcı olur.
Gülün Faydaları
- Anti Bakteriyel: Doğal bir şekilde anti bakteriyel olan gül esansı yağı, akne ve akneye eğilimli cildin tedavisinde yardımcı olur. Arındırıcı özellikleriyle birleştiğinde gül, yüz yıkama ve temizlemede ideal özelliklere sahiptir.
- İltihap Önleyici: Gül yağı, ciltteki şiş veya kızarık noktaları azaltmada yardımcı olur. Sakinleştirici özellikleri, rosacea (bir deri hastalığı) ve egzamayı yatıştırmaya yardımcı olur. Hatta gül yaprağından rahatlatıcı bir yüz maskesi bile yapabilirsiniz. Basit bir şekilde, 8 adet gül yaprağını 2-3 saat boyunca 3-4 yemek kaşığı suda ıslatın. Daha sonra yaprakları suyun içinde ezin ve 3 yemek kaşığı bal ekleyin. İyice karıştırın ve yüzünüzün tamamına uygulayın. 15-20 dakika bekleyin ve daha sonra soğuk su ile yüzünüzü durulayın.
- Antioksidan: Gül, yüksek miktarlarda güçlü bir antioksidan olan C vitamini içerir. Bu önemli vitamin cilt hücrelerini uzun süre güneşte kalmaktan kaynaklanan zararlardan korumaya yardımcı olur. Hatta bazı araştırmalar gülün, güneş yanıklarına da iyi geldiğini ortaya koymaktadır
- Nemlendirici: Gülde bulunan doğal yağlar, nemin cildin içerisine nüfuz etmesine yardımcı olur ve cildin pürüzsüz görünmesini sağlar. Gül, yapraklarında bulunan şekerin yatıştırıcı bir his yaratmasında dolayı hassas ciltler için de faydalıdır.
- Doğal Hoş Koku: Birçok organik güzellik ürünleri hassas kokusundan dolayı yapay kokulara eklemeyi tercih eder.
- Dinlendirici: Gül aromatik olarak kullanıldığında sakinleştirir ve zihni dinlendirir. Gül yaprağı aslında, Ayurveda tıbbında zehir arındırıcı ve sakinleştirici olarak kullanılır.
- Renklendirme: Doğal bir sıkıştırıcı olarak gül, gözenekleri sıkılaştırır ve cilde esneklik kazandırır. Geleneksel alkol bazlı renklendiricilerin aksine gül yaprakları, cilde kuruluk değil pürüzsüzlük kazandırır.
Sivilcelerden kesin kurtulmak isterseniz hem izleri hemde kotu gorunusten .Denedim ben kesin ise yariyo Sizede paylasmak isterim 2-3 avuc gulu avuc dolu olacak dilerseniz daha fazlada kullanabilirsiniz sonra onu hemen hemen 1 cay bardagi su ( SAKIN fazla su kullanmayin yoksa rengi acik ve surulebilir (yüz bolgesine) olmaz ) kaynatin kaynar kaynamaz kapatin ustunde kapatin vitamini ve rengini suya versin diye . Soguduktan sonra rengi kan rengi olmali ! Onuda kucuk kaliplara koyup kaliplar plastikde olur çapi 4-5cm yeterdir sonra 2-3 cm derinlige kadar doldurup buzdolabinda dondurun istediginiz zaman cikarip (puf noktasi burda devamini dikkatli oku) biraz elinizle kabın alt tarafini elinizi surterek isitin fazla degil 1-2dk idealdir sonra elinizle kaptan koyu renkli gulu (buzu) cikarip alt tabani yuzunuze 1 seferde surun hemen kaba koyun sasiracaksiniz (neden alt taban cunku su donarken ust taraf Kremsi olmaz alt taraf olur deneyin gorun) surdukten sonra 2-3 Saat beklettin sonra yikayin unutmayin yuzunuze surunce yuzunuz kipkirmizi renge burunecek gul rengini yuzunuze verecek…
Güzelliğiyle baş döndüren gülün faydalarıda saymakla bitmiyor. gül yaprağının güzellik üzerinde çok etkili. yüzüm için kullandıktan 1 hafta sonra cildimin daha sıkı ve daha pürüzsüz olduğunu fark ettim. tavsiye ederim.
gül aşkı ve sevgiyi sembolize eden bir çiçek olarak yıllarca bildik. Ancak yararlarına bakılırsa sadece süs olarak değil yiyecek olarakta kullanmamız gerektiğini anladım.