Defne Yaprağının Faydaları
Defne; yapısı itibari ile yazın ve kışın yeşil kalan bir bitkidir. Bitkinin olduğu her yer oldukça güzel ve taze bir koku ile dolar. Defnenin faydaları hoş kokusu ile sınırlı kalmıyor birlikte inceleyim.
Defne Yaprağının Faydaları
- Defne yaprağı yemeklere lezzet katmak açısından birebirdir. Çocuklarınız için hazırladığınız sebzeli ve karışık bir kokulu yemeğe atacağınız bir tutam defne, onların yemekleri severek yemesini sağlayacaktır.
- Defne yaprağından üretilen çay uyku problemi yaşayan kişiler için birebirdir. Defne yaprağının kaynatılması ile oluşturulan bitki çayı, oldukça yoğun bir rahatlatma sağlar. Ardından, uyku problemi yaşayan kişi, yeni doğmuş bebek gibi uyumaya başlar.
- Defne yaprağı, mikrop öldürücü bir özelliğe sahiptir. Kaynatılıp soğutulan yaprakların yaralara basılması halinde etkisini gösterir.
- İdrar problemi yaşayanlar için idrar sökücü özelliği ile tercih edildiği de bilinir.
- Defne yaprağı, ağrı kesici bir özelliğe sahiptir. Çoğunlukla yoğun günlerinizin sonunda defne çayı tüketebilirsiniz.
- Defne bitkisi tıbbi bir bitkidir. Ağrı kesici ve yara giderici ilaçlar başta olmak üzere bir çok ilacın içerisinde ham madde olarak kullanılır.
Ayrıca Defne yağının faydaları ve defneden elde edilen Defne sabunun faydaları da defne yaprağı kadar yararlı.
Defne Yaprağı Nasıl Kullanılır?
- Çay olarak kullanımı: Defne yapraklarını eğer kendiniz topladıysanız kurutarak çay bitkisi olarak bekletebilirsiniz, dilerseniz kurutulmuş yapraklarını aktardan satın alabilirsiniz.
- Baharat olarak kullanımı: Tercihe göre kuru yaprakları, mikserinizden geçirebilirsiniz. Bu, size defne bitkisinin baharatını kazandırmış olur. Defne bitkisinden elde ettiğiniz defne baharatını istediğiniz her alanda kullanabilirsiniz.
- Defne yaprağından sabun da elde edebileceğinizi unutmayın. Fabrikasyon ürünleri kullanmak zorunda değilsiniz. Evde, defne yaprağı bitkiniz ile kendi sabununuzu dahi kendiniz yapabilirsiniz.
- Defne suyu ile hazırlanmış bir küvet, sizi oldukça rahatlatabilir. Defne yaprağı ile hazırlanan küvet, özellikle adet öncesi dönemde olan bayanlar için gereklidir. Bu sayede stres atılır.
- Yemeklerde kullanımı: Defne yaprağı, suyu veya taneli yaprakları halinde yemeklere konulabilir. Eğer, kokusu ağır sebze, balık ve et yemekleri yapıyorsanız; kokuyu bastırmak üzere muhakkak bir tutam defne kullanmanızı öneririz.
- Ağrılar için kullanımı: Defne sularını kaynatmadan, sıcak suyun içerisine bırakıp dinlendirin. Ardından yapraklarını çıkarın ve bir bezin üzerine koyun. Bezinizin ince olması gerekir. Ardından bezi sarın ve ağrıyan yerlerinize koyun. Etkisini göreceksiniz.
Defne Çayının Faydaları
- Defne çayında A vitamini, manganez, magnezyum ve demir bulunur.
- Terlemeyi azaltıcı etkisi bulunur.
- Sindirimi rahatlatarak hazmı kolaylaştırır.
- A vitamini barındırdığından göz sağlığını olumlu etkiler.
- Antioksidan özelliği ile cilde ve vücuda faydalıdır.
- Bağışıklığın artmasını sağlar.
- Uyku problemleri yaşayanlar için ideal bir içecektir.
- Hazmı kolaylaştırarak ödemi giderir.
Defne Yaprağı Çayı Nasıl Yapılır?
- 1 bardak su
- 3 defne yaprağı
Hazırlanışı: Suyu cezveye koyup defne yapraklarını ilave edin ve kısık ateşte kaynayan kadar bekleyin. Kaynadıktan sonra 5 dakika demlensin daha sonra süzüp ılış şekilde tüketin. Tadı size acı gelirse bal ile tatlandırabilirsiniz.
Defne Yaprağının Zararları
- Defne yaprağı, içerisinde barındırdığı yağ ile hamile bayanlara zarar verebilir. Düşük riski taşıyan bayanların ise özellikle uzak durması gerekli.
- Cilt problemleri yaşayan tüm insanların, defne yaprağından uzak durması gerekir. Alerji yapımına yol açabilir ve bu sayede oluşan kaşıntı ve deri dökümü kişiyi çözülmeyen cilt yaraları ile yaşamaya götürebilir. Böyle durumlarda yukarıda linkini verdiğimiz defne sabununu kullanabilirsiniz.
- Aşırı tüketim sonucunda mide rahatsızlıkları görülebilir. Bu yüzden ölçülü tüketmekte fayda vardır.
- Stres ilaçları kullanıyorsanız doktora danışmadan defne yaprağı ürünlerinden kullanmayınız.
- Ameliyat olacak bireyler defne yaprağı kullanımını 15 gün önceden kesmelidir.
- Defne yaprağına alerjiniz olup olmadığını bilmiyorsanız bir hekime başvurun. Başvurduğunuz hekimin yaptığı alerji testleri doğrultusunda size bir sakıncasının olmadığını söylemesi ile kullanmanızı öneririz.
Şimdiye dek defne yaprağının başka bir yan etkisi görülmemiştir. Fakat bunların haricinde oluşan bir yan etki veya problemi keşfettiğinizde doktorunuzla ve bizimle paylaşın.
Ben uyku problemim nedeniyle içmekteyim ve gayet işe de yarıyor tabi ballı içmenizi tavsiye ederim tadı çok güzel oluyor herkese tavsiye ederim.